Neptun

Neptun o-o Saturn

Pesma Neptun o-o Saturn napisana je 2024. godine i deo je privatne kolekcije neobjavljenih pesama autora.

 

Prošlo je.
Popušta.
Lakše je.
Bez blama lažem sebe kao pas, želeći da se u tu laž uselim celim bićem.
Da pobegnem od zbilje i statistike, od bede koju skotovi zovu “realnost”, a znaju da je to samo scena na kojoj svako igra svoju ulogu.
Želim svoj svet čiste laži jer u njemu ima više iskrenosti nego u “stvarnom” svetu. Jer je duši bliži od “stvarnog” sveta.
Jer odražava želju, neosmišljenu, neplaniranu, taktikom neokaljanu; jer nudi njeno ostvarenje odmah, zatvarajući krug.

 

Trgni se, saberi se, dozovi se, budi realan – kletve su opake, otrovne koliko i duše onih urealisanih, izracionalisanih, konkretnih i banalnih ljudi “sa obe noge na zemlji”, vazda pakosnih prema svima koji maštaju, koji imaju svoj svet, svoj spas, svoju drugu nekretninu nepodložnu katastarskim tegobama, zemljotresima, logici, fizici, i ostalim spravama za mučenje.

 

Kivni su ti realisti jer imam plan B, stvarnost za poneti, stvarnost koju mogu prilagoditi sebi, onu koja ne traži da prilagodim sebe, stvarnost u kojoj želja može da diše.
Pa hule i kamenuju, dajući sve od sebe da uzmu sve od mene.
Ali ne ide im.
Njhova stvarnost ima svoja ograničenja, istini za volju: na ograničenjima je i sazdana.

 

Ja mogu da kreiram, dok oni samo konstruišu, mogu da se igram dok oni kopne u svojoj ozbiljnosti, mogu da pišem poeziju dok oni beleže fakta, betonirajući i učvršćujući svoj svet, sa odmerenom dužinom, širinom i dubinom, na dodeljenoj parceli.

 

kArLoRelated Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Facebook