zavicajni muzej zemuna

Fragmenti iz okultne istorije Zemuna

Oni čije se razmišljanje svodi na to da će se penjanjem iz Glavne u ulicu Cara Dušana naći u Gornjem gradu poznaju Zemun isključivo fizički. Njegova okultna priroda ostaje van njihovog domašaja.

Poput većine gradova, Zemun je izdeljen na manje sektore s tim što u Zemunu podela nije stvar neke administrativne dokolice, nego njegove duge okultne istorije. Naime, svaki sektor u Zemunu nalazi se ispod određenog kosmičkog portala. Specifične energije dolaze kroz te portale napajajući Zemun i njegove žitelje. Tako Zemunci postaju nosioci određene frekvencije koju svako iole senzitivniji može da prepozna. Zemunac se ne prepoznaje po frizuri ili po uličarskom rečniku, on se oseća. Naravno, da bi se postalo Zemuncem, potrebno je da se u njemu rodite, ili da provedete makar devet godina živeći u njemu.

U jednom periodu svoje istorije Zemun je nosio naziv Malevilla, zli grad. Taj naziv nije bio političkog karatera nego je upućivao na činjenicu da je dosta portala iznad Zemuna vrlo negativnog karaktera.

crkva svetog vendelinaJedan od sektora poznat kao naselje Sava Kovačević nalazi se direktno ispod portala kojim vlada drevna kosmička civilizacija Copula Castra. To naselje je bilo rasadnik kriminala u Zemunu, a na mestu na kome se energija direktno spušta (fokusna tačka) bio je glavni centar Zemunskog klana. Članovi tog klana su se napajali ovom energijom i tu leži objašnjenje njihove moći. Kako u Kosmosu uvek postoji balans između pozitivnih i negativnih snaga, tik uz ovaj sektor nalazi se jedan sektor kojim vlada civilizacija Alcyone koja je decenijama ranije u svoje područje postavila dom zdravlja kao protivtežu zlu.

Postoje i borbe za portale. Na sektoru koji je za vreme Austrougarske nosio naziv Franztal nalazila se, kao njegova fokusna tačka, crkva Svetog Vendelina koju je postavila civilizacija Capella. Međutim, taj je portal preuzela mračna civilizacija Acrab, te je delovanje negativnog energetskog talasa uništilo ovu crkvu. Na materijalnom planu se to manifestovalo fizičkim oštećenjem crkve tokom savezničkog bombardovanja 1944. godine i kasnijom naredbom gradskih vlasti da se ostaci crkve uklone. Tu su sazidane dodatne prostorije osnovne škole Petar Kočić, rasadnika maloletničke delikvencije u Zemunu.

Jedan od najmračnijih primera predstavlja portal zle civilizacije Thuban Mufrid Al Araf, iznad sektora Vojni Put. Energije ovog portala oduvek drže žitelje ovog sektora u stanju siromaštva, međusobnih sukoba i teških uslova za život. Svi talasi modernizacije Zemuna kao da zaobilaze ovaj sektor. Pa ipak, ovo je jedino mesto sa koga odjekuje muzika, u danima Kurban bajrama i Ramazanskog bajrama. Postoji tu jedan mali trg gde se žitelji okupe i puste tako glasnu muziku – shodno prazniku – da kosmičke vibracije putem zvuka u potpunopsti zaspu okolne sektore poput Sutjeske, Bačkog Ilovika i Novog Grada. Naravno, nije problem u veroispovesti žitelja. Problem je što je fokusna tačka ovog portala jedan mesdžid u kome se okupljaju vehabije i regruti za terorističke organizacije.

kula gardosJoš jedan mračan portal nalazi se iznad sektora Kalvarija. Reč je o civilizaciji Agena a ovaj sektor je poznat po tome što ima stepenište pravljeno od nadgrobnih ploča sa uništenog groblja gde su bili sahranjeni nemački katolici i evangelisti. Sam sektor ima i čuvene bunkere, stecišta narkomana. Za fokusnu tačku ovog sektora je iskorišćena nekadašnja Evangelistička crkva u Zemunu čije su se prostorije koristile za razne poslove koji su uvek završavali neuspehom.

Sektor Gardoš, nekada portal zle civilizacije Situla, ima svoju fokusnu tačku u Kuli Gardoš, kod ulice Grobljanska. Ovaj portal je bio poprište mnogih sukoba dobra i zla ali je nestanak orla sa vrha kule označio prevlast dobre civilizacije Mesartim. Tamo sada vlada mir. Kao na groblju.

Šalim se.

 

kArLo 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Facebook